Salsa de festucs per l’amanida

7 ag.

Ara feia dies que no publicava res. Sóc autònoma i la feina no m’ha deixat gaire temps per a l’oci aquests últims dies. Avui tinc una mica de temps i m’agradaria presentar-vos la salsa que vam provar ahir i que, només tastar, es va convertir immediatament en la meva salsa d’amanida preferida, almenys d’aquest estiu. La idea la vaig treure d’una recepta de la Ruscalleda, que surt a la revista CUINA d’aquest mes. La Ruscalleda proposa una salsa de festuc per una amanida de verdures i llagostins que, quan pugui, provaré de fer. Jo he variat un pèl la recepta. Va, som-hi doncs amb “el hit de l’estiu”:

Ingredients:

60 g de pistatxos

125 ml de llet

Sal

Pebre

Un parell de fulles de coriandre fresc

No té més. Posem tots els ingredients en un pot alt i amb la batedora elèctrica fem una crema. A mi m’agrada molt el coriandre i gairebé sempre en tinc de fresc, però es pot fer sense també. Aquí a Alemanya venen unes bossetes de pistatxos pelats sense sal, que són els que vaig fer servir. Si féssiu servir pistatxos salats, doncs simplement no hi poseu sal o poseu-n’hi menys. També he provat de posar-hi un rajolí d’oli, però com que la crema queda molt fina de gust, no em va acabar de convèncer.

Error de la blocaire principiant: Fer una foto a la salsa, preparar seguidament l’amanida amb la intenció de fer-ne també una foto i oblidar-se de fer-la abans de menjar-se l’amanida… En qualsevol cas, aquí teniu la foto de la salsa. L’amanida us l’haureu d’imaginar, però així segur que us la feu al gust!

*Com veieu, he fet servir indistintament els mots “festuc” i “pistatxo” ja que els dos són correctes per denominar el fruit de l’arbre “pistacia vera”. Fa temps tothom deia “pistatxo”, després va arribar la moda del “festuc” i crec que aquesta moda s’ha acabant quedant, en certa manera. La qüestió és que al Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans apareixen les dues paraules i per tant, he volgut fer servir les dues. Però això ja és deformació professional…

Anuncis

3 Respostes to “Salsa de festucs per l’amanida”

  1. monparallel 14 Agost 2012 a 5:26 pm #

    Irene, aquesta salsa té molt bona pinta. Així que la provi t’explico com m’ha quedat.
    Roser

  2. Administrador 22 Abril 2014 a 7:40 pm #

    Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

bakerella.com

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

Die Landfrau

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

Directo al Paladar

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

www.lacuinavermella.cat/

Just another WordPress.com site

DIT I FET

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

Cuina per a llaminers

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

%d bloggers like this: