Primeres galetes de Nadal

2 des.

Corona d'advent

Avui és el primer diumenge d’Advent. Aquí a Alemanya encara se celebra. Gairebé a totes les cases hi ha un Adventskranz, una corona d’Advent, amb quatre espelmes. Avui hem encès la primera, diumenge vinent ja encendrem la segona i així fins que, quan falti ben poc per Nadal, tindrem totes les espelmes de la corona enceses. El primer dia d’Advent marca també el tret de sortida de les festes nadalenques. Per això, avui, us porto una recepta d’una cosa que no falta a cap llar alemanya en aquestes èpoques: les galetes. Val a dir, però, que aquesta recepta no és pas una recepta de galetes alemanyes, sinó que són tretes d’una revista de cuina catalana, tot i que he modificat la recepta.

Galetes de panses

Galetes de panses

Ingredients:

150 g de panses

3 ous

100 g de mantega tova

125 g de sucre

200 g de farina

llet

 

Per començar, poseu les panses en un bol i cobriu-les de llet perquè s’estovin. Deixeu la mantega fora de la nevera perquè s’estovi (no ha de ser líquida, només tova).

Barregeu molt bé el sucre amb la mantega, fins que quedi una pasta blanca. Llavors, afegiu-hi els ous batuts, d’un en un. Afegiu una mica de la farina a la massa, per ajudar-la a lligar. Poseu a la barreja les panses, sense llençar la llet (no hi fa res que caigui llet a la barreja, però no la tireu tota dins la massa). Poseu la farina sobrant i remeneu bé. Finalment, aneu afegint llet a la massa fins que tingui una textura com la de la pasta per a fer lioneses, mi massa líquida, ni massa dura. (Si la massa us queda líquida, afegiu-hi una mica més de farina).

Amb una cullera de postres, feu muntanyetes en una safata de forn amb paper de forn a sobre. Separeu bé les muntanyetes les unes de les altres. Quan les poseu al forn, s’aplanaran i si estan molt juntes es fondran les unes amb les altres. (Haureu de fer més d’una fornada)

Finalment, poseu-les a la part superior del forn a 180ºC i deixeu-les-hi fins que siguin daurades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

bakerella.com

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

Die Landfrau

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

Directo al Paladar

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

www.lacuinavermella.cat/

Just another WordPress.com site

DIT I FET | Recetas dulces y saladas para hacer en casa

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

Cuina per a llaminers

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

%d bloggers like this: