Flam de formatge fresc

12 gen.

Bon dia i bon any!

Després d’una pausa molt llarga, torno. M’agradaria dir que tornaré a escriure més sovint, però com que no sé si realment ho podré complir, de moment, m’ho proposo en secret 🙂

Avui us porto una recepta d’un flam de formatge fresc. Feia temps que en buscava una, però per internet només trobava receptes amb sobres de quallada, amb gelatina o amb llet condensada. I jo volia una recepta a base de flam d’ou. Així que, després d’haver llegit moltes receptes i no trobar-ne cap, vaig decidir començar a fer proves. I aquest cop, com per art de màgia, la primera prova ja ha donat un resultat molt positiu.

flam de formatge

Ingredients:

3 ous

100g de sucre (en el meu cas, sucre moreno aromatitzat amb beines de vainilla)

150g de formatge fresc (tipus philadelphia)

200g de nata agra (Sauerrahm)*

Per a fer el caramel: sucre i un rajolí d’aigua

*La nata agra té un gust similar a la creme fraîche, però és un pèl més àcida i la textura és menys cremosa, ja que no duu tant de greix com la creme fraîche. Si no en trobeu, podeu fer una barreja de creme fraîche amb iogurt, o fer servir quark (o quark amb una mica de iogurt).

Enceneu el forn a 180 graus només per la part de baix.

Poseu en una cassola petita el sucre i el rajolí d’aigua per a fer el caramel. És important no remenar al principi, perquè el caramel no quedi pastós. L’aigua i el caramel ja s’aniran dissolent sols. Un cop tingueu el caramel fet, poseu-lo a la flamera (o flameres, si feu flams petits).

A continuació, poseu en un bol els ingredients i bateu-ho amb una batedora elèctrica, fins que el sucre s’hagi desfet i la barreja sigui homogènia. Vigileu de no fer molta escuma mentre bateu per evitar que els flams tinguin bombolletes.

Poseu la barreja amb compte dins la flamera o flameres (sense omplir-les fins a dalt ja que, durant la cocció, els flams pugen). Poseu les flameres fins un recipient més gran que pugui anar al forn i, amb compte, ompliu el recipient d’aigua bullint, per a fer els flams al bany maria. Poseu els flams al forn, directament sobre la base del forn. Els flams estaran fets quan, en punxar-los amb un escuradents, aquest surti net. Un cop fets, deixeu-los refredar completament abans de menjar-los.

Com veieu, una recepta molt fàcil de fer. Amb aquestes mides jo vaig fer un flam gran i 4 de petits. Bon profit i fins la propera!

 

5 Respostes to “Flam de formatge fresc”

  1. Administrador 6 febrer 2014 a 4:14 pm #

    Reblogged this on Celler-Adocse.

  2. thetastet 4 Setembre 2014 a 8:10 pm #

    Ha d’estar boníssim! El de mató l’havia provat però aquest encara no, no trigaré massa a posar-m’hi 🙂

    • cuinadefireta 4 Setembre 2014 a 8:28 pm #

      Doncs prova’l, que val la pena! Acabo de descobrir el teu bloc i m’ha agradat molt! 🙂

Deixa un comentari

Bakerella

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

Die Landfrau

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

Directo al Paladar

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

La cuina vermella

Bloc en WordPress

DIT I FET

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

Cuina per a llaminers

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever